Werken?

Vakantiewerk 2019!!

De formulieren om je aan te melden voor het vakantiewerk zijn klaar

Elk jaar komt een aantal scholieren uit de wijde omgeving, in de leeftijd van 13 tot 19 jaar, tijdens de zomervakantie bessen (en het andere fruit plukken) plukken. Het vakantiewerk valt van ongeveer begin juni tot eind augustus. Als je interesse hebt, kun je je aanmelden. Het is raadzaam om je tijdig aan te melden, want er is veel belangstelling. Ook kunnen we, het hele jaar door, handige scholieren (jongens of meisjes) gebruiken om allerlei klusjes te doen. Een biologisch fruitbedrijf is namelijk heel arbeidsintensief. Natuurlijk zijn ook vrijwilligers (Vutters, gepensioneerden, belangstellenden en dergelijke), die het leuk vinden om te helpen, van harte welkom.


Vakantiewerk

Elk jaar is er een aantal plukkers nodig om ons fruit te helpen plukken. In de zomer gaat het dan vooral om aardbeien, rode bessen, frambozen en kersen (van ongeveer begin juni tot eind augustus). Omdat plukken verantwoordelijk en precies werk is, willen we graag serieuze plukkers hebben, die zich goed kunnen concentreren en voorzichtig werken. De voorkeur gaat uit naar plukkers die vorig seizoen ook al hier gewerkt hebben. Bovendien hebben we graag plukkers die een langere tijd kunnen werken.
Daarnaast is er ook plaats voor een paar schoolverlaters, omdat de oogst eerder begint dan de vakantie. Vanaf ongeveer begin juni is er dus al werk (aardbeien). Hoeveel plukkers we nodig hebben, is altijd moeilijk in te schatten (hoe groot is de oogst, wat is het weer enz.) daarom leggen we op een gegeven moment ook een reservelijst aan; je krijgt bericht als je daar op komt te staan.

Verder vinden we het belangrijk om je van tevoren eerst even te zien, dus als je de formulieren  hebt ingevuld, moet je even langskomen - met je ID- kaart - om ze hier af te geven. (Het is slim om tevoren eerst even te bellen, om te voorkomen dat je voor een dichte deur komt).

Misschien tot ziens,

Mevrouw Woudstra