Appels

Er zijn vier soorten appels aangeplant: Collina, Alkmene, Topaz en Santana. Deze soorten zijn geschikter om biologisch te telen dan bijv. Elstar. Ze zijn namelijk minder ziektegevoelig. Topaz, Santana en Collina zijn betrekkelijk nieuwe rassen, die erg lekker smaken, sappig en met stevig vruchtvlees.
Het appelseizoen start  begin augustus met Collina, een zomerappel dus, zoetzuur en aromatisch; de Collina is een kruisingsdochter van de Elstar.
Begin september volgt de Alkmene, stevig en sappig, een al langer bekende appel.

Vanaf begin oktober wordt de Santana verkocht - een friszure herfstappel die vanaf begin september geplukt wordt maar een maand moet liggen om 'uit te zuren'. Ook de Santana is een kruisingsdochter van de Elstar. Interessant is verder  dat de Santana ook door veel mensen met appelallergie gegeten kan worden (ongeveer 50 % van hen kan de Santana eten zonder last te hebben van allergische reacties!)
Vanaf november wordt de Topaz verkocht , een zoetzure aromatische appel met geel, hard, knapperig vruchtvlees. Ook de Topaz moet na de pluk minstens een maand liggen om eetrijp te worden. De appel is oranje rood met gestreepte gele blos. We hebben ook de variant Red Topaz met - de naam zegt het al- een rode blos.

Tot ongeveer maart hebben we appels in de verkoop.